Oeuf au plat avagy ahogyan mi szeretjük!
2011.12.18. 20:51
Nos, most olyan ételt készítettünk el, ami legalább 2 nap felkészültségre kényszerít, de ne aggódjatok hatalmas odafigyeléssel sikerrel járhattok ti is! Kezdésnek felsorolom a hozzávalókat, na de ne feledjétek fő a nyugalom és a gondosság!
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 2 szelet füstölt sonka
- 1 darabka szalonna (bevágdosva)
- 2 szelet paradicsom
- 3 szelet uborka
Ha ez mind szerepel a környezetünkben, akkor üljünk 15 percet lótusz ülésben, majd mondjunk el 2 mi atyánkat és indulhat is a mandulaaaa!!! Vegyük elő kedvenc oeuf au plat sütő serpenyőnket és hasítsuk bele félvárról vett szalonnánkat és a kedvelt parázson kemencében füstölt sonkánkat ( nagyon lényeges hogy a sonka íly módon legyen füstölve) hagy süljön ki belőle friss nedűje. Ha már a szalonna átlátszóvá válik és kissé ropogósnak tűnik (amikor már csócsálnád, arról az állapotról beszélek) akkor még hagyjuk két percig sülni, majd vegyük ki és rakjuk egy tányérra.( Fontos hogy a tányér fehér legyen!) A következő lépés nagy koncentrációt igényel, ugyanis vegyük a kezünkbe a tojást, majd méregessük.A kemény részét eltávolítjuk, majd a belsejét a serpenyőbe öntjük! Először érdekesnek tűnik, hogy a tojás közepe sárga, de ne ijedjünk meg, egy tojás általában így néz ki! Nos, amikor már a tojás átlátszó része,( mesterszakácsoktól hallottam már úgy is hogy fehérje, amin bevallom, magamban jót kacagtam.) nos, ha ez kifehérdedik ami a legcsodálatosabb pillanat az egészben akkor már nem járunk annyira messze a remekmű tálalásától. Ezután süssük még 3 percet, majd óvatosan és mély áhitattal a fehér (tényleg nagyon fontos) tányérra helyezzük. Most következnek az utolsó lépések. Előveszünk 1 db paradicsomot. Hideg víz alá tartjuk, pontosan 15 másodpercig, hisz ettől lesz igazán jól szeletelhető! Ezután fel is szeleteljük 2 cm-es vastagságúra.Ugyancsak fontos, hogy a paradicsom piros színű legyen! Ezután elővesszük mondjuk a hűtőből a minőségben a paradicsomhoz illő uborkát, majd 3 fél centis vastagú karikát szelünk.Figyeljünk arra, hogy tálaláskor mindenképp a paradicsom mellé kerüljön az uborka, ugyanis akkor az oeuf au plat, nem engedi ki igazán a pikáns ízét.
Bon appetit!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.